Donosimo vam recept kako da sami napravite smjesu za ćevape.
Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme, dobrim začinima i da smjesa odstoji.
Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mljevene junetine, ½ kg jagnjetine, 4-5 čehna bijelog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone. Meso isječeno na kockice dobro posolite.
Izmiješajte i prelijte sa oko 100 ml vode i bijelog luka koje ste ranije prokuhali. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Prije nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to.
Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
PROBAJTE OVAJ PRIRODNI LIJEK: Đumbir pripremljen na ovaj način sprječava rak, liječi artritis, smanjuje holesterol i šećer!
Umjesto da se kljukate raznoraznim lijekovima, probajte ovaj prirodni lijek koji popravlja zdravlje i vaše raspoloženje. Glavni sastojak ...

-
Zbog veće razine hormona, ćelavi muškarci imaju jači seksualni nagon. Bolji su ljubavnici Što više testosterona muškarac luči, to ...
-
Otkriva kako napraviti razliku između važnog i nevažnog. "Draga Berta, Više čitam, manje brišem prašinu. Sedim u dvorištu i d...
-
Samoživi, po drugima bi gazili i pljuvali samo da je njima dobro. Ali kad se dave, povuku još gomilu ljudi. Otkrijte koji su najveći nega...
Nema komentara:
Objavi komentar