petak, 1. prosinca 2017.

NIJE LAJAO DŽABE: Pas svojim ponašanjem ukazao na ozbiljan problem kod trudnice!

Ali to nije jedina sposobnost koju oni imaju. 

Njihovo nevjerovatno čulo mirisa može otkriti ako je nešto loše u našem tijelu. Tačno to je Keola uradila za ovu trudnu vlasnicu.



Keola živi sa svojom vlasnicima Ricky i Alhanna u južnom Yorkshiru, Engleska. Ona je dio obitelji i voli svoju mamu i tatu. 

2015. godine, Alhanna je zatrudnila i Keola je otkrila da će uskoro doći novi član porodice. 

Na početku je pas bio sretan kada je otkrio da njegovoj vlasnici raste trbuh, ali se odjednom nešto promijenilo. Keolino ponašanje se potpuno promijenilo. 



Pas je počeo pokazivati preveliko interesovanje za Alhannin trbuh. Lajala je, cvilila i gurala trbuh, kao da je pokušavala da nešto pokaže. 

U to vrijeme, Alhanna je počela osjećati bol u leđima. Alhanna je otišla doktoru. 

Ali doktori nisu našli ništa. Ali Alhanna je počela vjerovati u to da bol ima veze sa rastom bebe u trbuhu. 

Kada je došla kući, Keola je sjedila potpuno mirno i samo gledala u nju. Alhanna se opet zabrinula. Zašto se njen pas tako ponaša? 

Napravila je fotografiju i postavila je na Facebook da pokaže svojim prijateljima. Prijatelji su odmah reagovali i rekli joj da treba shvatiti ponašanje svog psa veoma ozbiljno, jer psi imaj sposobnost osjetiti kada nešto nije uredu. 

Vrijeme je prolazilo, a Keolino ponašanje je postajalo samo gore. Alhanna je opet otišla doktoru na pregled i ovaj put su pronašli problem. 

Problem koji je pas svo vrijeme mogao osjetiti. 

Ispostavilo se da je Alhanna bila blizu smrti. Imala je duplu i rijetku infekciju bubrega. 

Došla je na vrijeme u bolnicu i odmah primila terapiju. 

Zahvaljujući Keolinim upozorenjima, Alhanna i njen mali sin su preživjeli. 

Nekoliko sedmica kasnije, par je dobio sina i Keola je konačno upoznala svog “mlađeg brata”. Postali su najbolji prijatelji na prvi pogled. 

Keola će sigurno nastaviti štititi Lincolna, kao što je štitila i njegovu majku. Vlasnici Ricky i Alhanna mogu biti sretni zato što imaju tako pametnog psa. 

Stvari koje psi rade za nas su nevjerovatne. Keola je pravi heroj i zaslužuje da je poštuju zbog toga što je uradila. 

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima ako mislite da je Keola heroj. 

Nema komentara:

Objavi komentar

PROBAJTE OVAJ PRIRODNI LIJEK: Đumbir pripremljen na ovaj način sprječava rak, liječi artritis, smanjuje holesterol i šećer!

Umjesto da se kljukate raznoraznim lijekovima, probajte ovaj prirodni lijek koji popravlja zdravlje i vaše raspoloženje.  Glavni sastojak ...