nedjelja, 21. siječnja 2018.

Evo kako da lako i brzo prepoznate nekvalitetnu odeću koja će se raspasti čim je kupite

1. Fleksibilnost i širina cipela

Fleksibilnost i širina cipela
Foto: brightside.me
Mnogi modeli cipela izgledaju prelepo u izlogu, ali nisu dobri za vaša stopala. Kada kupujete nove cipele, pokušajte da ih savijete i uvijete kako biste proverili njihovu fleksibilnost. Cipela treba da bude savitljiva i da pokaže otpor kada pokušate da je uvijete. Kada isprobavate cipele, hodajte na čvrstoj površini kao i na tepihu, kako biste videli kako se ponaša na obe podloge.
Obratite pažnju ne samo na dužinu već i na širinu. Treba da imate dovoljno mesta da lagano pokrećete prste. Ako ih uopšte ne možete pomeriti, cipela je previše uska.

2. Niti u džemperu od kašmira

Niti u džemperu od kašmira
Foto: brightside.me
Ako želite da kupite džemper od kašmira, proverite broj niti vunice; većina ima dvostruku nit, što znači da su dve niti upredene kako bi se stvorila jedna jača. Više niti znači da je vunica jača, deblja i trajnija od one sa samo jednom. U pletenju sa vunicom od jedne niti jedna strana deluje šire od druge, zbog čega izgleda kao da prave jednu vertikalnu kolonu.

3. Uklapanje šara

Uklapanje šara
Foto: brightside.me
Kod viskokokvalitetne odeće, šare se uklapaju na šavovima i rukavima. Proizvođači jeftine odeće ne obraćaju pažnju na ovaj detalj kako bi smanjili troškove, jer uklapanje znači i potrošnju više materijala. Ipak, neuklapanje može biti i namerno, kako bi se komadu odeće dao ekscentričan izgled.

4. Savršena dužina farmerki

Savršena dužina farmerki
Foto: brightside.me
Za žene ovo često zavisi od tipa pantalona. Ako je dužina do članaka, ivica treba da bude tačno iznad kosti članka. Uske farmerice treba da pokriju članak, a ravne vrh vašeg stopala. Svakako, važno je da izaberete model koji odgovara vašoj građi.
Za muškarce važi pravilo da pantalone treba da budu dovoljno duge da pokriju čarape, ali i dovoljno kratke da ne pokriju cipele.

5. Kvalitet materijala

Kvalitet materijala
Foto: brightside.me
Uvek proverite etiketu. Iako su veštački materijali jeftiniji i često se mešaju sa prirodnim, oni ne traju koliko i prirodni materijali ukoliko se često peru. Na svetlu proverite gustinu tkanja i težinu materijala.
Na kraju, proverite i unutrašnje i spoljašnje šavove. Nije dobro ukoliko su aljkavo odrađeni, labavi ili prošiveni više puta.

Nema komentara:

Objavi komentar

PROBAJTE OVAJ PRIRODNI LIJEK: Đumbir pripremljen na ovaj način sprječava rak, liječi artritis, smanjuje holesterol i šećer!

Umjesto da se kljukate raznoraznim lijekovima, probajte ovaj prirodni lijek koji popravlja zdravlje i vaše raspoloženje.  Glavni sastojak ...