ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Evo zbog čega morate istog momenta da bacite kečap iz frižidera i da ga zauvek zabranite svojoj deci! Ovo je stvarno strašno!

Ispostavilo se da ovaj crveni dodatak hrani, koji svi obožavamo, može veoma naškoditi našem zdravlju, a da nismo svesni! 

Kečap je najpopularniji dodatak hrani na svetu. Međutim, to što je dobrog ukusa i što ga svi volimo ne znači da je dobar za nas! Kada pogledate listu sastojaka na boci najpopularnijeg brenda kečapa na svetu “Heinz” možete videti ono što je i očekivano, nema zdravih sastojaka . 



Čak i ako nemate ovaj kečap u frižideru, pogledajte sastav onog koji koristite. 

Prvi sastojak je paradajz u prahu, drugi je destilovano sirće, zatim visoko fruktozni kukuruzni sirup, potom kukuruzni sirup…Drugim rečima šećer, šećer i još šećera… I ne samo to! 



Ovo znači da jedna boca kečapa sadrži 33 kašike šećera, a pogledajte kako to i izgleda. Jedna porcija kečapa sadrži dve kašičice šećera, a to je svega 1/3 dozvoljenog unosa šećera. 

Destilovano sirće je takođe loša vest jer se ono proizvodi od genetski modifikovanog kukuruza. Genetski modifikovani kukuruz tretira se herbicidima koji sadrže hemikaliju zvanu glifosat 

Kao što i možete pretpostaviti, konzumacija ove hemikalije nije bezbedna za ishranu 

Glifosat je povezan sa raznim oboljenjima, uključujući i sindrom propusnih creva, a naročito je štetan za decu 

GMO kukuruz utiče na pčele. Kada pčela sleti na biljku, one pokupe tragove ove hemikalije i odnose je sa sobom u košnicu. Ovo je dovelo do izumiranja velikog broja pčela 

Tragovi ove hemikalije pronađeni su u analizama mnogih ljudi širom sveta. Tako da, sledeći put razmislite da li želite da jedete kečap uz hranu! 

Nema komentara:

Objavi komentar

PROBAJTE OVAJ PRIRODNI LIJEK: Đumbir pripremljen na ovaj način sprječava rak, liječi artritis, smanjuje holesterol i šećer!

Umjesto da se kljukate raznoraznim lijekovima, probajte ovaj prirodni lijek koji popravlja zdravlje i vaše raspoloženje.  Glavni sastojak ...